Zeeuwse huizenmarkt opnieuw gegroeid

De Zeeuwse huizenmarkt is in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw gegroeid, blijkt uit cijfers van het Kadaster. Voor het vierde achtereenvolgende jaar is de verkoop van woningen toegenomen. Met name de tussenwoningen en de vrijstaande woningen zijn in april, mei en juni fors in trek geweest: er zijn er respectievelijk 489 en 360 van verkocht. In beide gevallen zijn dat er ongeveer honderd meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Maar ook de appartementen, de hoekwoningen en twee onder een kappers doen het beter dan in voorgaande jaren. De Zeeuwse huizenmarkt groeit zelfs iets sterker dan die in de rest van Nederland. Zeeland had hierin een achterstand in te halen. Het is volgens de makelaarsvereniging NVM niet zo dat in Zeeland, in navolging van de grote steden, de prijzen hier net zo snel stijgen.

Doorgroeien

De huizenmarkt is ook in onze provincie de crisis wel te boven, zegt de NVM. Het bewijs is de sterke groei van de markt van vrijstaande woningen. Want gemiddeld nam de huizenverkoop met 25 procent toe, die van vrijstaande woningen met 37 procent. Mark Faasse van de Zeeuwse NVM: “Mensen kunnen hun rijtjeswoning nu makkelijker verkopen en stappen over naar een twee onder één kap. De mensen in een twee onder een kap groeien door naar een vrijstaand huis.”

(Bron: Omroep Zeeland)

About the Author

The Author has not yet added any info about himself